gallery/88e15d707a2717d1c5ca197f4982141f

                                                                                                        Infecția SARS COV-2:

1. Aceasta este o infecție virală cu cale de transmitere aerogenă. Purtați masca de protecție la frecventarea zonelor/ spațiilor unde se află mai multe persoane in acelasi timp și pastrați distanta de 2 m față de alte persoane, in toate situațiile cand acest lucru este posibil.
2. Spălați/ dezinfectati mâinile după atingerea suprafetelor din spațiile folosite in comun de multe persoane (ex: mijloace de transport in comun, lift) și evitați să vă atingeți ochii, nasul, gura;
3. Pastrati un spatiu dedicat, mai aproape de iesirea din locuinte pentru incaltamintea pe care o folositi in afara. Acordati atentie regulilor de igiena generala, dezinfectiei si curatarii suprafetelor, hainelor, incaltamintei etc.
4. Aruncati mastile folosite direct in cosul de gunoi cu capac.
5. Acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului daca stranutați sau tușiți;
6. Nu intrati in contact cu persoane care prezinta simptome acute de infectie a cailor aeriene superioare (febra, tuse etc) sau care sunt suspecte/ confirmate pentru infectia SARS COV 2.
7. Sunati la 112 daca prezentati simptome de infectie acuta de cai aeriene superioare (febra, tuse, etc) dupa contactul cu o persoana confirmata ca fiind pozitiva pentru infectia SARS COV 2. Anuntati/ discutati cu medicul de famile in prealabil, daca acest lucru este posibil.
8. Nu luați medicamente antivirale si antibiotice decât în cazul în care va sunt recomandate de catre medic.
9. Evitati fecventarea spatiilor aglomerate daca acest lucru este posibil.
10. Persoanele care se afla in izolare la domiciliu dupa confirmarea SARS COV 2 sau dupa contact cu persoane confirmate, respectati regulile de izolare care v-au fost recomandate de catre DSP si sunati la 112 daca apar anumite simptome mai severe, precum febra inalta, tuse care nu cedeaza, greutate in respiratie.

INFORMAȚII CORONAVIRUS